Att gå upp i bäckmörkret nu på höstmornarna är inte alltid så lockande. Men med en god frukost som väntar går det lite lättare, i alla fall för mig som är en riktig frukostmänniska. Frukost är det första jag tänker på när jag vaknar och det är ingen idé att föra en konversation med mig innan. Inte på nån vidare avancerad nivå i alla fall. Här är receptet på en icke avancerad müsli. Plättlätt att göra och jättegod med natrurell yoghurt 3-4 %.
1 sats
1/2 dl rapsolja
1 msk honung
1 msk kanel
1 l havregryn
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
100 g grovt hackade hasselnötter
100 g grovt hackade torkade aprikoser eller äppelringar
1 vaniljstång (kan uteslutas)
Blanda olja, honung och kanel. Lägg havregryn i en rymlig bunke och häll över oljan. Rör om väl och bred it blandningen i en långpanna. Rosta i mitten av ugnen på 225° värme i 10 minuter. Rör om efter hälften av tiden och ha koll på de sista minutrarna så att grynen inte bränns. Låt allt sedan kallna och blanda därefter ner övriga ingredienser. Förvara müslin i en burk med tätt lock. Stick ner en delad vaniljstång i burken för en härlig vaniljarom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar