Makrill med pesto och blomkålsmos

Jag älskar makrill, helst skall den rökas i enris på pappas vis, men när det inte går får man hitta på något annat. I dag hittade jag ett makrillpaket i frysen och med lite andra tillbehör blev det det en snabb och god vardagsrätt.



2 vuxna och 1 barn

1 paket fryst makrill
några matskedar pesto
några potatisar och 1/2 - 1 blomkålshuvud
salt
peppar
2 smörklickar
en skvätt grädde eller mjölk

2 nävar frysta Haricot verts
2 tomater
1/2 rödlök

Gör så här
Skala potatis och dela i mindre bitar. Dela blomkålshuvudet i små buketter. Koka tills de blivit mjuka. Mosa och rör ner en klick smör samt lite mjölk eller grädde till en krämig konsitens. Lägg de tinade makrillfiléerna på en skärbräda med skinnsidan nedåt. Bred ett par teskedar pesto på varje. Vik i hop och stek på ganska hög värme i en klick smör. Salta och peppra lite. Koka under tiden haricot verts eller broccoli. Skär ett par tomater i små bitar och strö över lite finhackad rödlök.


Inga kommentarer: