Detta var Linas matkasses vegetariska rätt förra vecka. En snabblagad, smakrik och krämig linsgryta som jag kommer att laga fler gånger.
ca 300 g morötter
1 1/2 msk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 tsk torkad koriander
2 1/2 tskspiskummin
1/2 tsk chilipeppar
1 tsk salt
olja att fräsa i
3 dl röda linser
2 msk tomatpuré
4 dl vatten 400 ml kokosmjölk
Gör så här
Hacka löken och skala morötterna och skär dem i slantar. Finriv ingefäran. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta uppp olja i en gryta. Färs löken ett par minuter och tillsätt sedan ingefäran och pressa ner vitlöken. Tillsätt kryddorna. Häll ner morötterna, linserna, tomatpurén och vattnet. Rör om och tillsätt kokosmjölken. Koka up och låt koka under locjk på svag värma ca 15-20 minuter.
Servera med ris och kokt broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar