Ugnstekt lax med tomat- och mangosalsa och kornris

Förra veckan var det dags för Linas matkasse igen. Sedan är det slut. Var jättekul att prova men tycker om att äta mer vegetariskt och fisk, så det blir egna veckomenyer fortsättningsvis. Jag gillade att det endast tog ca 20 minuter att laga rätterna samt att man använde minsta möjliga köksredskap = lite disk! Sedan varierade rätterna väldigt mycket, och som sagt, lite för mycket kött för min smak.

Denna laxrätt gillade jag skarpt. Fräsch och god och en festlig vardagsrätt med mycket färg. Jag älskar frukt i mat, och koriander och gryn...en succé med andra ord!



600 g laxfilé
3 dl kornris
1 grönsaksbuljongtärning

Mangosalsa
125 g fryst mango
4 tomater
1/2 rödlök
1 avocado (fast men inte hård)
1/2 kruka färsk koriander
1 msk olja
1 tsk sambal olek
salt
svartpeppar


Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Ta fram mangon ur frysen. Lägg 600 g lax med skinnsidan nerdåt i en smord ugnsform. Stö över 1 tsk salt och 1 1/2 krm svartpeppar. Tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter. Koka kornriset enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt buljongtärningen i vattnet. Finhacka grönsakerna och frukten till salsan och lägg i en skål. Tillsätt mangobitarna. Ringla över olivolja och salta och peppra.

Servera laxen med kornriset och salsan.


Inga kommentarer: