Dinkelscones med hemmagjord aprikosmarmelad

Mmmmm, dessa scones med färskost och aprikosmarmelad kommer att bli en stående helgfrukost under hösten, eller afternoon tea om man hellre föredrar det. Lova att ni provar!

Av alla sconesrecept jag provat hittils är detta det bästa. Dessutom är de nyttiga och mättande med fullkornsdinkel, kesella och ägg. Marmeladen var nåt i det godaste laget. Det kommer att dröja länge innan nån köpemarmelad kommer innanför min tröskel igen!




10 stora scones

250 g kesella
3 dl sojadryck
2 ägg
3 dl fullkornsdinkel
4 dl dinkelsikt
2 tsk salt
4 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175°. Rör i hop kesella, sojadryck och ägg. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Rör i hop alltsammans och fyll muffinsformar (placerade i en muffinsplåt) nästan ända upp med degen. Grädda i ca 15 minuter. Servera med färskost och aprikosmarmelad.

-------

Aprikosmarmelad
100 g grovt strimlade aprikoser
1 dl apelsinjuice
1 cm finriven ingefära
rivet skal från en citron + 2 msk citronsaft

Låt ingredienserna koka i hop på svag värme tills du får en syltliknande konsistens. Låt svalna.


Receptinspiration från "Schücks sunda söta"


Inga kommentarer: