Ja, vad blev det då av all mat som jag hade handlat inför middagen i lördags som inte blev av? Det blev i alla fall inte riktigt den trerättersmeny som jag hade tänkt från början. Ett som i all fall är säkert är att vi kommer att få äta jordärtskockor och kantareller i en vecka! Men vad gör det, sämre mat kan man äta. Först ut blev en jordärtskockssoppa med kantarellwrap, en riktigt lyxig söndagslunch vill jag lova!
Jordärtskockssoppa
4 personer
2 st schalottenlökar
3 dl vitt vin
500 g jordärtskockor
3 dl vitt vin
500 g jordärtskockor
3 potatisar
1 msk smör
4 dl grädde
salt
peppar
4 dl grädde
salt
peppar
Gör så här
Skala schalottenlök, jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.
Kantarellwrap
4 personer
4 tunnbröd
500 g kantareller
1 finhackad schalottenlök
salt
peppar
färskost
några kvistar färsk timjan
Gör så här
Smörstek kantareller med schalottenlök. Salta och peppra. Bred ett lager färskost på tunnbröden, klicka sedan ut de smörstekta kantarellerna och lägg på några kvistar timjan. Vik i hop och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar