Några reginga dagar kom och då började det genast rycka i baknerven. Denna gång blev det klassiska Chocolate chip cookies.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-lgFO5xonQ37era3VvwoRI5odWrwRDd02bdZDoUCzkzoSffbieX3VlY1BUnRnk8jchyphenhyphenD-e2d7Zsp6P6vhNkx9SdfsuDFVDL27_4FLOH4UdVfZ9cfVIIxLs34AKYgqFO2ZkL2s7VIMvZby/s400/954296983_WQvAH-L.jpg)
Cirka 20 kakor
120 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 st ekologiskt ägg
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl havregryn
0.5 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
100 g choklad av valfri smak
1 st lime, skalet
Gör så här
1. Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.
2. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och riv limeskalet, blanda i degen.
4. Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.
5. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter.
Receptet är hämtat från boken "A peace of cake" av Leila Lindholm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar