I går kväll blev det pizza till både varmrätt och efterrätt här hemma. Samma deg - men med olika fyllning!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN1kuQV9nfNvkU1oIeDNwSdgJWnafR7Ft6C-JZbchROxB-Yofh_pveMXjKf72gCFw7q0Qvgn5-aXcyH6Udc1Jsrcxo4SYBWDaBqU8s3IgMV_Lv45x7B3YN1vi_8Npy5cwZgpPF83IQlv1y/s400/955538221_S9d2U-L.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwuT6MDw0-neGdtPtwWVaVa6z5J3Rsnri22D7i_695OgU9XmafiefQXPR5P0hjejFwbir24s5IVJg1xUZhXjSjHaj89JEeGqGO-66YFpPoWK5mhoqP4Ze1DJRle79NqZ6mMNho6IN0aFjA/s400/955538483_RbrFJ-L.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBCuIujijhJ4U62sD6VlGh795wlS9B3kPFG8CyHF3zpWMcJLkojepniZw9ENxgCrSnZM9TX9PwqWd6YrkY3KS9vBpMsOAJ7HK3W8-rXuwyVYewfZk3Xlo-8uOt7ixHy7YJkUB7B-ti4yeg/s400/955538600_jrfbh-L.jpg)
Pizzadeg med dinkel
4 personer
2 1/2 dl vatten (37°)
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
6 dl dinkelsikt
1/2 dl olivolja
Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan i resten av ingredienserna. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Baka ut till flera små pizzor eller kavla ut hela degen på en plåt.
Tips på fyllning
Röd pesto eller Dolmiosås i botten
zucchini
aubergine
paprika
champinjoner
rökt skinka
soltorkade tomater
oliver
feta eller mozarella
smakrik ost som t.ex. prästost
225° i 12-15 minuter.
Efterättspizza med röda vinbär
Gör degen enligt receptet ovan. Bred ett lager med färskost i botten blandat med lite florsocker. Lägg på röda vinbär. Riv över ett lager med vit choklad. Grädda i 225° i ca 7 minuter.
Pudra över lite florsocker innan servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar