Pizza till efterrätt

I går kväll blev det pizza till både varmrätt och efterrätt här hemma. Samma deg - men med olika fyllning!







Pizzadeg med dinkel
4 personer

2 1/2 dl vatten (37°)
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
6 dl dinkelsikt
1/2 dl olivolja

Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan i resten av ingredienserna. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Baka ut till flera små pizzor eller kavla ut hela degen på en plåt.


Tips på fyllning
Röd pesto eller Dolmiosås i botten
zucchini
aubergine
paprika
champinjoner
rökt skinka
soltorkade tomater
oliver
feta eller mozarella
smakrik ost som t.ex. prästost


225° i 12-15 minuter.



Efterättspizza med röda vinbär

Gör degen enligt receptet ovan. Bred ett lager med färskost i botten blandat med lite florsocker. Lägg på röda vinbär. Riv över ett lager med vit choklad. Grädda i 225° i ca 7 minuter.

Pudra över lite florsocker innan servering

Inga kommentarer: