Bara smulor kvar...

Jag gjorde en tigerkaka i dag, den blev saftig och fin och så god att jag inte ens hann att fånga den på bild.
Så ni får nöja er med receptet så länge och använda er fantasi.
I och för sig kommer det nog inte dröja så länge innan denna bakas
igen och då ska jag vara snabb med kameran,
innan kakmonstren sätter sina tänder i den!


1 Tigerkaka


50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
1 msk vatten


Smaksättning
2 tsk vaniljsocker eller
rivet skal av 1/2 citron eller apelsin












Gör så här

1.Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 1,5 liter.

2. Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker kraftigt i en bunke så blandningen blir vit och pösig. Tillsätt mjölk-smörblandningen och vald smaksättning. Rör ner mjöl och bakpulver. Blanda till en jämn smet.

3. Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda kakaopulvret utrört i vatten med resten av smeten och ringla ner den i den ljusa sme­ten. Vicka lite på formen så smeten flyter ut jämt.

4. Grädda kakan i ugnens nedre del i 35-40 minuter. Om ovansidan verkar bli för mörk, lägg över en bit folie.

5. Känn med en sticka om kakan känns torr och färdig. Låt kakan ligga kvar i formen i 6-7 minuter. Om kakan inte vill lossna ur formen, blöt en handduk i kallt vatten och lägg över formen en liten stund. Låt kakan svalna under formen eller under en handduk

2 kommentarer:

Unknown sa...

Haha! Var det den kakan som Kalle sa: "Helen nu räcker det!" när jag skar mig en bit?
Sjukt god tigerkaka iaf!

johanna sa...

Ja det var det! Håller nu på att träna honom så han inte ska vara så oförskämd mot gäster!