![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9iyqnPDbiSQtKOLDGfDEsd6j1x-fQa69CqIKZlp6DE5RuQRaWk-9WNgoHIZSi_qEDfbxgMMSwSRYdSRxepAKm3rfZ1UT7Yk4B3Rkh-6IxvUqmyXRquJ0cvIAoKuBmYhiZ-pyOTrFDK2JS/s320/ananas.jpg)
Välkomna våren med denna härliga ananaspaj! Servera med krämig vanilglass.
Ananaspaj
Recept för 1 pajform (ca 6-8 personer)
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas
Gör så här
- Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen i minst 10 minuter.
- Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
- Häll fyllningen i en pajform. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
- Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Tips: Strö över lite kokos de sista 10 minuterna. Förutom att jag tycker kokos är gott ihop blir det även en fin dekoration.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar