Ananaspaj



Välkomna våren med denna härliga ananaspaj! Servera med krämig vanilglass.


Ananaspaj

Recept för 1 pajform (ca 6-8 personer)

150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas


Gör så här
  1. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen i minst 10 minuter.
  2. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
  3. Häll fyllningen i en pajform. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  4. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Tips: Strö över lite kokos de sista 10 minuterna. Förutom att jag tycker kokos är gott ihop blir det även en fin dekoration.

Inga kommentarer: