Primörsparris med bacon

Jag upptäcker fler och fler vårtecken varje dag, sparrisen är ett av dem. Dock har inte färskpotatisen gjort sitt intåg ännu, så denna gång använde jag madelpotatis. Potatisen och sparrisens söta och milda smak gör sig fint med det salta baconet och de färksa örterna.



4 pers

I pkt bacon

500 g färskpotatis

300 g vit och/eller grön sparris

5 msk strimlad basilika

5 msk hackad gräslök

5 msk kallpressad rapsolja

sallad (t.ex. färsk spenat, ruccola)

Gör så här

Lägg baconet i en stekpanna och stek tills det är knaprigt. Koka upp två kastruller med rejält saltat vatten till potatisen och sparrisen. Skrubba potatisarna och koka dem klara. Bryt bort den träiga nederdelen från sparrisarna. Grön sparris behöver inte skalas. Den vita skalar du med potatisskalaren. Koka tills sparrisen känns mjuk med sticka. Grön sparris blir klar på några minuter. Vit tar två till tre gånger så lång tid.

Strimla basilikan och hacka gräslöken, Rör ihop med rapsoljan, salta och peppra. Kör några varv med stavmixern till en slät dressing.

Lägg upp salalden på ett stort fat. Lägg potatisen och sparrisen ovanpå salladsbädden. Smula över baconet och ringla över dressingen.

1 kommentar:

Tara sa...

Vad vårig salladen ser ut!