Kommer ni ihåg pimpa varadgsmaten? Här kommer ytterligare ett bidrag. En klassiker som är omtyckt bland barnen och går snabbt att slänga i hop - men här i en lite kryddigare och nyttigare variant.
Recept till 4 pers
400 g Korv med hög kötthalt
1 gul lök
3 dl Kokosmjölk
2 msk Tomatpuré
2 msk sweet chilisås
Salt & Peppar
Rosmarin
Ekologiskt ris
Vitkål
Äpplen
Gör så här:
- Sätt på riset.
- Riv vitkålen och skär äpplena i klyftor.
- Finhacka löken. (Hemma hos oss kör vi sen i mixern tills den är obefintlig - då lökdektektiverna hittar den minsta lökbit)
- Skär korven i strimlor. Fräs lök och korv i lite olivolja i en traktörpanna.
- Häll på kokosmjölk, tomatpuré och sweet chilisås. Koka på svag värme under lock några minuter.
- Smaka av med salt, peppar och rosmarin.
Klart att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar