Korvstroganoff med vitkål och äppelsallad





Kommer ni ihåg pimpa varadgsmaten? Här kommer ytterligare ett bidrag. En klassiker som är omtyckt bland barnen och går snabbt att slänga i hop - men här i en lite kryddigare och nyttigare variant.


Recept till 4 pers

400 g Korv med hög kötthalt
1 gul lök
3 dl Kokosmjölk
2 msk Tomatpuré
2 msk sweet chilisås
Salt & Peppar
Rosmarin

Ekologiskt ris

Vitkål
Äpplen


Gör så här: 

  1. Sätt på riset. 
  2. Riv vitkålen och skär äpplena i klyftor. 
  3. Finhacka löken. (Hemma hos oss kör vi sen i mixern tills den är obefintlig - då lökdektektiverna hittar den minsta lökbit) 
  4. Skär korven i strimlor. Fräs lök och korv i lite olivolja i en traktörpanna.  
  5. Häll på kokosmjölk, tomatpuré och sweet chilisås. Koka på svag värme under lock några minuter.
  6. Smaka av med salt, peppar och rosmarin. 

Klart att servera!

Inga kommentarer: