Pesto på grönkål



Eftersom hela familjen har varit krasslig ett tag är det ingen som riktigt orkat ta tag i det där med handlingen. Det finns många fördelar med det faktiskt - att inte handla. Särskilt efter storhleger. I bland är det nämligen väldigt bra att "äta ur skåpen" . Tömma dem och kylen helt enkelt och laga rätter på det man har hemma. Nu är det också så att jag har en viss fallenhet för just detta, att laga ihop nästintill en festmåltid på ingenting, så när jag är på humör ser jag det som en kul utmanig. I dag blev således middagen pasta med en fantastisk grönkålspesto. Otroligt smakrik och nyttig! 

 Gör så här: Ta några "grenar" (5st) grönkål och ta skär bort den kraftiga stjälken i mitten. Ta hälften så mycket färsk persilja. Ta fram 3 st rejäla vitlöksklyftor och en näve mandlar. Häll på en rejäl skvätt olivolja. Salta och peppara och mixa till massan har en mjuk konsistens. Späd med mer olivolja om den blir för tjock. Ät den som den är till nykokt pasta eller blanda med färskost och ha på mackan. 
Står sig några dagar i kylen i en försluten burk.

Inga kommentarer: