125 g smör
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk kanel
0,5 msk finstött kardemumma
0,5 msk malda kryddnejlikor
0,5 msk mald ingefära
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
4 dl vetemjöl
1 dl mandelspån
Gör så här
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk kanel
0,5 msk finstött kardemumma
0,5 msk malda kryddnejlikor
0,5 msk mald ingefära
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
4 dl vetemjöl
1 dl mandelspån
Gör så här
1. Rör smör, socker och sirap smidigt.
Blanda kryddor, bikarbonat och vatten. Rör ner blandningen i smöret.
2. Arbeta in mjöl och mandelspån till en jämn deg. Forma två rullar 3–4 cm tjocka och svep in dem i plastfolie. Låt dem vila i kylskåp minst 8 timmar.
3. Skär den kalla degen i tunna skivor.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min i 225° tills de fått fin färg.
Blanda kryddor, bikarbonat och vatten. Rör ner blandningen i smöret.
2. Arbeta in mjöl och mandelspån till en jämn deg. Forma två rullar 3–4 cm tjocka och svep in dem i plastfolie. Låt dem vila i kylskåp minst 8 timmar.
3. Skär den kalla degen i tunna skivor.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min i 225° tills de fått fin färg.
1 kommentar:
Smarrigt! Har du nåt bra jul-snacks recept utan vetemjöl?
/Helen
Skicka en kommentar