Päronpaj med rostad mandel
Jag har fått in några mejl om tips på sätt att pimpa vardagsmaten, vilket är jätteroligt! Under tiden jag sammanställer dem och förbereder inlägg så får ni hålla tillgodo med denna underbara päronpaj. Den tar ca 1 timme att göra och är en perfekt söndagsefterrätt. I nästa vecka kommer ni att kunna ta del av de vardagsrecept som jag samlat i hop. Ha en fin söndag!
Cirka 8 bitar
Ingredienser
125 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
½ dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk naturell yoghurt
50g mandelmassa
3 päron
En lätt hackade mandlar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter i diameter. Smält smör och vispa ihop med socker. Vispa sedan ner äggen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med yoghurten.
Skölj päronen och skär i tunna klyftor. Häll kaksmeten i formen, riv över mandelmassan och tryck ner päronen ovanpå. Strö den hackade mandeln över kakan och grädda den i 35-40 minuter.
Servera kakan ljummen med vaniljsås.
Utan mandel
Gillar du inte mandel eller är allergisk är kakan supergod utan!
Etiketter:
Efterrätter,
Paj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar