Ruccola visde sig vara är en väldigt lättodlad kål. (Odlade den själv första gången i år) Den kom upp på bara några dagar. Sedan växte den, och växte. Som ogräs! Om man inte hinner med att äta den i samma takt som den växer så blommar den visst. Och Blommorna visade sig vara ätbara liksom bladen och jättegoda att blanda i en sallad. Annars är de väldigt fina att dekorera med eller att ge bort som en ätbar bukett.
En av mina favoriträtter på sommaren är rödbetor med chévreost. I går kväll serverades den med ruccolablommor och en sallad. En rätt jag starkt kan rekommendera.
Chèvregratinerade rödbetor
Gör så här:
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten (cirka 40 minuter) Låt dem rinna av och svalna. (Gnugga bort skalet) och skär dem i skivor. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Fördela rödbetorna i formarna och smula över osten. Ringla sedan över lite honung. Salta och peppra. Gratinera dem i 15 minuter tills osten fått fin färg. De sista minuterna i ugnen är det gott att strö över lite pinjenötter eller solroskärnor. Ringla över lite olivolja och dekorera med ruccolablommor. Servera till grilltillbehör eller en egen rätt med en grönsallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar