Barnen älskar dem (och de får i sig en portion havregrynsgröt (samt en massa proteiner) utan att ens veta om det! Smart eller hur!?
I sats:
- Gör 1 portion havregrynsgröt ( 1 dl gryn + 2 dl vatten, mikron 2 min)
- Häll ner gröten i en bakbunke. Mosa i en banan.
- Knäck i 2 ägg.
- Tillsätt 1 dl rårismjöl
- Krydda med lite vamiljpulver/kanel/ kardemumma ( vad du gillar)
- Rör i hop alla ingredienser. (Smeten ska vara lite tjock och klumpig pga av grynen och bananen)
- Klicka ut små rundlar i en stekpanna.
- Stek i kokosfett tills plättarna får en gyllenbrun färg på båda sidor.
Servera med bär, agavesirap, kokosflingor eller skivad banan.
Tips:
Dessa går utmärkt att steka i förväg och ha i kylen till exempelvis, dagis/skol-utflyvkter eller mellis.
Ett av mina barn är svår med frukost på morgonen, men dessa går alltid ner.
2 kommentarer:
Tack för tipset. Det ska vi prova någon helg. Inte för att jag har rårismjöl hemma, men får lov att införskaffa. :)
Kul! Funkar med vilket mjöl som helst egentligen. Men mest nyttigt med råris :)
Skicka en kommentar