![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh86GK6-Loqrl3YPD_GPx2q6qWPph2LgxrebFa22xNZKzMToVps8vSltX7PYADQT3ix3MrRIGjjvrAQ8We7FMZqrcN-9888_U9ditX-vsP2IXPkCoABqIyK8febHcq3wl6pRyw2Qc5_VImy/s1600/20110919-DSC9380-L.jpg)
Provade att göra Leila Lindholms Äppel- och kanelmuffins med crumble tidigare i veckan. Det här med crumble har jag inte provat förut - men det var ju helt fantastiskt. Äppelkaka och smulpaj i ett. Så gott!
Muffinssmet grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175° varmluft om du vill göra stora muffins, och 200° varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Från boken A Piece Of Cake
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar