![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLYLwEmBSdxrJXIPnwhbx8mlazcJCxZtac4-RCHPx4WYQuiGphmvO1QsHlFU9Ce_IhF6ocE0NgS-cwj9A4ER9SIPjXt9XGHbH7zJ0-yOlSdBf4zC0yK8Bs7oxmv-TB4X1pcDO1VogY07FU/s400/20110916-DSC9256-L.jpg)
Kommer ni i håg persikoflarnen? Här är en variant med äpplen, kanel och hackade hasselnötter.
Gör så här:
Beräkna en smördegsplatta per person.
Låt tina och gör sedan två rundlar i varje platta genom att trycka ner ett glas. Man kan trycka ganska hårt, men degen ska fortfarande hänga ihop. Sedan penslar man allt på smördegsplattan med ägg- utom inuti själva rundlarna, där pickar man bara med gaffel. Därefter river man lite mandelmassa och och lägger i rundlarna, med äppelskivorna ovanpå. Ett halvt äpple per flarn brukar räcka. Strö över hackade hasselnötter och sikta över kanel. Avslutningsvis hyvlar man över ett tunt lager smör. Grädda i mitten av ugnen i 200°, tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna något innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar