![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHpb3-FvBLlEksR4eqoqVrQbfIF_F66_XTN1zvYYNnPJVYj5Y0d_jZ_Ldw_uXykDiwVClvwrq6OgrEGxP7wDWYrQYN_eE8Aybe9UutAFYtq9qD96mOv985RKkKAx3YjGJYWIph4CDKuuYl/s1600/20110725-DSC6472-L.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4LA9SVMWgAVsUAeIbRepRDKz3NrPRxWS9J-teYVKT0OzFZqBYatPUsyuoIBmaeD-PaFb1bkVROdWJgOEqThYitTC6jMZKpZuaH9GBrDAHfDgZBIwuXnhft-eTZbQG-0hBS5956zHpKPAj/s1600/20110725-DSC6521-L.jpg)
Detta tortilliabröd går bra att baka i förväg och förvara i plastpåse i kylen. Värm dem sedan innan servering med exempelvis gasbrännare, i stekpanna eller micro.
Tortillas 10 st
2,75 dl majsmjöl
2,75 dl vetemjöl
1 tsk salt
50 g smör
ca 1,5 dl vatten
Blanda mjöl och salt i en skål. Smula ner smöret och arbeta in fettet i mjölet till det blir smuligt.
Tillsätt av vattnet och blanda till en deg. Knåda i några minuter och låt sedan degen vila övertäckt i en kvart.
Dela degen i tio lika delar. Täck med fuktig bakduk så de inte torkar. Kavla sedan varje bit till en kaka ca 20 cm i diameter.
Värm upp en stekpanna (helst gjutjärnspanna)
Grädda dem i pannan ca 20 sekunder på var sida. Tryck ner dem lite försiktigt med en träsked så de inte bubblar sig.
Lägg tortillorna i en bakduk så de håller sig mjuka eller låt dem svalna och förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar