Salsa Picante



Denna salsa passar till bl.a tacos, fajitas och som dipsås till chips. Salsan får extra mycket smak då grönsakerna ugnsrostas innan de mixas.

I skål (ca 5-7 dl)

ca 500 g tomater
2 jalapeno chiles ( ta bort kärnorna)
1/2 medium stor gul lök skuren i klyftor
3 oskalade vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger/vit balsamvinäger
1 tsk salt

Gör så här:

Värm ugnen till 225°. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt. Rosta i ugnen tills de får lite lätt färg i kanterna och börjar mjukna. De ska inte bli brända. Ca 5-10 minuter. Ta ut dem och låt svalna. Ta sedan av skalet på vitlökenoch lägg den smat de andra grösnakerna i en skål. Tillsätt vatten, salt och vinäger och mixa till en fin konsistens. Servera varm eller kall. Kan förvaras i kyl i ca 3 dagar.

Inga kommentarer: