Persikoflarn



Såg denna ljuvliga efterrätt på den här bloggen och var tvungen att prova själv. Det gick snabbt och var gudomligt gott. Hittade även en flaska dessertvin i skåpet som förhöjde efterätten ytterligare. Ett bra slut på semestern med andra ord.

Gör så här:
Beräkna en smördegsplatta per person.
Låt tina och gör sedan två rundlar i varje platta genom att trycka ner ett glas. Man kan trycka ganska hårt, men degen ska fortfarande hänga ihop. Sedan penslar man allt på smördegsplattan med ägg- utom inuti själva rundlarna, där pickar man bara med gaffel. Därefter river man lite mandelmassa och och lägger i rundlarna, med frukten ovanpå. En halv persika per flarn brukar räcka. Avslutningsvis hyvlar man över ett tunt lager smör. Grädda i mitten av ugnen i 200°, tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna något och riv över mörk choklad, och dofta gärna över lite florsocker. Ät halvljumma.

Kan knappt vänta med att prova dessa med plommon, päron och äpplen och kanel i höst. Mums!

Inga kommentarer: