Rabarber i salladen



Att ha rabarber i salladen provade jag först nu i sommar. Fattar inte att jag inte provat tidigare då det var supergott! Sallad med jordgubbar, nektariner och äpplen etc. förekommer rätt ofta här hemmma, men att ha rabarber i salladen har inte funnits med i tanken - förrän nu.

Gör så här:
Börja med att skala bort det yttersta från rabarbern - främst från de grövre stängerna. Skär sedan stängerna i ca 10-15 cm långa bitar. Värm ugnen till 225° och lägg rabarberbitarna på ett smörpapper på en plåt och ringla på lite honung. Rosta dem i ugnen tills de mjuknar, ca 5 minuter. Låt dem svalna och skär sedan i mindre bitar, ca 3-4 cm.

Blanda sedan en vinägrett på olivolja och balsamvinäger. Beräkna 2 delar olivolja och 2 delar balsamvinäger. Rör i hop, salta peppra och tillsätt en klick flytande honung.

Bred ut babyspenat eller ruccola på ett fat. Toppa med rabarbern, rostade valnötter och fetaost. Ringa över vinägretten. Jättegod som den är eller som tillbehör till exempelvis grillat.

På bilden blandade jag även med några zucchiniskivor som stekts i olivolja samt lite färska rädisor - då blev det en matigare lunchsallad.

Inga kommentarer: