På Råsmart familjs facebook-sida kan du hitta dessa recept på blodsockervänligt påskgodis om du vill unna dig något gott och samtidigt få i dig en massa nyttigheter. Jag älskar nötter - så jag ska definitivt testa dessa recept!
Pekanrutor
1,5 dl pekannötter
1 dl dadlar
1 msk kokosfett
lite ekologiskt vaniljpulver (eller kanel)
1 dl dadlar
1 msk kokosfett
lite ekologiskt vaniljpulver (eller kanel)
Kör nötterna i en matberedare, så att de bli finmalda. Därefter även dadlar, kokosfett och krydda. Kör vidare och tillsätt eventuellt lite vatten så att "degen" håller ihop. Platta ut mellan bakplåtspapper, skär i rutor och dekorera med en pekannöt. Förvara kallt.
250 gram fryst mango
1 näve cashewnötter (eller 1/2 avokado)
2-3 msk vassleprotein (gärna med vaniljsmak) eller 1 ägg
Lite kokande vatten
Kör nötter, protein och mango på hög hastighet i en mixer, tillsätt lite kokande vatten medan du kör, så blir den som mjukglass i konsistensen. Skeda upp i skålar, dekorera med gojibär.
Kokosbollar
2 dl riven kokos
1 dl dadlar
2 msk kokosolja
lite ekologiskt vaniljpulver
lite vatten
2 dl riven kokos
1 dl dadlar
2 msk kokosolja
lite ekologiskt vaniljpulver
lite vatten
Mixa alla ingredinser i en matberedare på hög fart. Rulla smeten till små fina vita bollar. Smakar ljuvligt. Bjud, dela, njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar