Nu har jag lagat igenom alla rätter från Linas matkasse, utom köttfärslimpan, som jag ska göra i morgon. Blev lite olyckligt att mannen åkte på jobbresa samma vecka som matleveransen kom, men rätterna har fungerat utmärkt att värma på dagen efter som lunch. Sedan löste jag "problemet" (hur det nu kan vara ett problem att ha för mycket mat!) genom att bjuda in lite middagsgäster, vilket var mycket trevligt. Även de gillade rätterna de bjöds på.
Nedan följer receptet på veckans vegetariska rätt som var soppa:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgva2SIHSNFXWuadozjjGhparuFjbE4iR6eWNOIfbCZE7OQvIb-1CMmlkujVdAJI2k9z_DKSU9Xx1b3O38R9092nXeK1GAbL6LTpaBjjVxQ0pmtxbmML0PlKVNTTg9SaLVUMCFlfh2G8wTP/s400/1024615190_o9sgt-L.jpg)
Denna soppa var härligt smakrik och mild då man ugnsrostar grönsakerna innan de mixas tillsammans med buljongen.
Färsk tomat- och fänkålsoppa
2 fänkålstånd
9 tomater
2 gula lökar
4 msk olja
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 msk tomatpuré
150 g fetaost
1 burk svarta bönor
------
4 majskolvar
salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°
- Skär bort det nedersta rotfästet samt de översta stjälkarna på fänkålen. Skär sedan fänkålen i klyftor. Skär tomaterna och lökarna i klyftor och sprid ut i en långpanna. Häll över oljan och krydda med salt och peppar. Pressa till sist över vitlöksklyftorna och rör om. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter.
- Koka upp vatten i en kastrull som rymmer majskolvarna. Tillsätt salt ( ca 2 tsk/liter vatten) Rensa majskolvarna från skal och trådar.. Lägg ner i kokande vatten och koka ca 5 minuter. Servera med smör och salt.
- Häll över de ugnsbakade grönsakerna i en stor kastrull och mixa dem. Tillsätt vattnet , buljongtärningen och tomatpuren och låt koka upp.
- Skölj bönorna och smula sönder fetaosten och strö över soppan.
Servera med majskolvar och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar