Ciderkyckling med äpple och palsternacka

Så nu har jag lagat även köttfärslimpan, som var den sista rätten i Linas matkasse. Det var ingen höjdare tyvärr och receptet kommer därav inte att hamna här. Är inget fan av köttfärslimpa, så det kanske är därför. Vem har kommit på det egentligen, en limpa av köttfärs? Den blev torr och smaklös. Nog om det. Utväderingen av Linas matkasseveckan blir godkänd men inte mer, men med soppan och kycklingen som utstickare. Korvrätten gillade vår treåring skarpt, så därför får den vara med, men jag hade önskat en korv med högre kötthalt.

Det var kul att prova detta och vi får en matkasse även nästa vecka, då jag missade att avbeställa i tid. Sedan tar jag en paus. Jag har inget emot konceptet, jag tycker det är bra, jag har nog bara kommit fram till att jag är lite för kräsen och att jag vill ändra för mycket för att jag ska köpa detta helt.

Kanske ska börja med mina egna veckomenyer här i stället!?


Ciderkyckling med äpple och palsternaska serverat med ris




4 personer

300 g palsternacka
1 rödlök
2 äpplen
600 g kycklingfilé
2 msk olja
1 tärning kycklingbuljong
1 tsk rosmarin
33 cl äppelcider
2 msk vetemjöl
1/2 dl vispgrädde
1/2 pkt sockerärtor
lingon till dekoration


Gör så här

Skala och skär palsternackan i avlånga bitar (ca 1x4 cm). Skär rödlök och äpplen i klyftor. Dela kycklingfileérna genom att skäraa varje filé mitt itu på lämngden.

Ta fram en stekgryta med lock. Bryn kyckling och rödlök i olja tils kycklingen fått fin ärg. Kycklingen skall inte stekas färdigt utan kokar färdigt i ciderssen. Krydda sparsamt med slat och peppar. Tillsätt palternackstavarna, kcklingbiuljongen, rosmarin och äpplecidern. låt koka på medelvärme ca 10 minuter.

När grytan kokat i 10 minuter, rör ut 2 msk vetemjöli några matskedar vatten till en slät redning och häll ner i grytan under omrörnoing. Tillsätt grädden. Lägg ner hälften av äpelklyftorna och låt koka tills såsen tjockant, ca 3-4 minuter.

Strö sockerärtorna och resten av äppelklyftorna och lingonen ovanpå den färdiga grytan.

Servera med ris.

Inga kommentarer: