Dinkelvetesallad med nektariner och cashewnötter




4 personer

400 g salladsmix
1 rödlök
4 nektariner
100 g osaltade cashewnötter

Dinkelvete för 4 personer


Vinägrett
1/2 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1/2 tsk salt
peppar
1 tsk honung

Gör så här
  1. Koka dinkelvetet för 4 personer enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Lägg salladsmixen i en stor skål eller på ett fat.
  3. Skala och skär löken i tunna skivor
  4. Kärna ur och skär persikorna i tunna klyftor. Blanda med rödlöken och salladen.
  5. Blanda ner dinkelvetet.
  6. Rosta nötterna hastigt i en torr stekpanna.
  7. Vispa ihop vinägretten.
  8. Häll dressingen över salladen och blanda runt. Toppa med nötterna.

Servera salladen till exempelvis kallskuret, paj eller grillat.



Inga kommentarer: