![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgL8pGq6TYIsX0_MAKqtD1pYL7uSFe1ibiJUM8lbKjLUyRPU-TKDrkAhrVuAuHkwb-TO1nqJOetTzD-ToyY49pCfq7WtIOA7Q5_Tzs4zd4x4KwMDmedILpXRw2xeYoAibxNLerULqXiBOrz/s320/994450785_3wS3T-L.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7DC17XXq1oCoqhfQxk3i3rEa6ULYDYyqe6VhJTXLHBuTchWJFPHDfGMPIamS46liAKYw0tXM0dgvOWUk3zHbMp9OE_SOwB6W45RiJd0OYUemupKubCS9SkUaAM7xVsGY2RgIznNUao4hY/s320/994451160_nVMQ6-L.jpg)
4 personer
400 g salladsmix
1 rödlök
4 nektariner
100 g osaltade cashewnötter
Dinkelvete för 4 personer
Vinägrett
1/2 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1/2 tsk salt
peppar
1 tsk honung
Gör så här
- Koka dinkelvetet för 4 personer enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
- Lägg salladsmixen i en stor skål eller på ett fat.
- Skala och skär löken i tunna skivor
- Kärna ur och skär persikorna i tunna klyftor. Blanda med rödlöken och salladen.
- Blanda ner dinkelvetet.
- Rosta nötterna hastigt i en torr stekpanna.
- Vispa ihop vinägretten.
- Häll dressingen över salladen och blanda runt. Toppa med nötterna.
Servera salladen till exempelvis kallskuret, paj eller grillat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar