Höst är likamed tetid. Jag var i teaffären i söndags och införskaffade två nya sorter, ett grönt te med gojibär och ett rött te med syrlig ingefära. Dessa scones passar perfekt som mellanmål till en stor kopp te.
Dinkelscones
Ca 12 st
2 dl dinkelsikt
1 1/2 dl fullkornsdinkel
2 msk vetekli
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl kesella
1 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°
- Blanda alla torra ingredienser. Rör i hop kesella, mjölk, smör och ägg. Tillsätt det i mjölblandningen.
- Klicka ut smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
Servera med färskost och björnbärssylt.
Färskost: Mixa natruell keso med stavmixer.
Björnbärssylt: Låt 1 pkt björnbär (250g) småputtra med 4 msk socker och 4 msk vatten i en kastriull till syltkonsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar