2 dl vispgrädde
1 1/2 dl kesella (10 %)
2 ägg
5 msk socker
1 färdig sockerkaka (350 g)
1/2 dl hjortronlikör
1 1/2 dl starkt bryggkaffe eller espresso
2 msk kakao eller riven choklad
Hjortronmylta
250 g frysta, tinade
1 1/2 msk socker
Gör så här
1. Vispa grädden och blanda med kesellan.
2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda äggulesmeten med gräddblandningen.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i gräddblandningen.
4. Skär sockerkakan i cm-tjocka skivor. Blanda hjortronlikör och kaffe. Pensla skivorna med kaffeblandningen.
5. Lägg ett lager kakskivor på bottnen i en avlång form, ca 1 1/2 liter, eller fördela i 6–8 portionsformar. Bre på ett lager smet. Varva sedan kaka och smet. Avsluta med ett lager smet. Låt stå minst 1 timme i kylen.
6. Hjortronmylta: Rör ihop hjortronen med sockret tills det lösts upp.
7. Pudra kakao eller strö riven choklad över formen/formarna och servera med hjortronmyltan
2 kommentarer:
Oh gud sicken lyx!! Ser superläckert ut!! :)
Kan garantera att den är lika god som den ser ut, om inte ännu godare! Rekommenderar den varmt.
/Johanna
Skicka en kommentar