Den godaste julsillen är den min mamma och pappa lägger in själva. I dag har jag gjort det själv för första gången. Var mycket enklare än jag trodde. Receptet är från burken med inläggningssill från Abba.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJAvprl2hYlo7owTUyIaB3ppBk4HKm3dOjLuHg-4OUeixRm6upc0rJBW1EKzmmhwAlrKNdvBesSDmddN1pOvRF_HwMxC_DPZAHuljxjZvvo-_ZLzB2wj3jw4C28hGon4Yfi9Jrrc_zg4vK/s320/439928170_ZLbqc-M.jpg)
Skölj fileérna i kallt vatten och klipp skär dem i bitar. ( Eller klipp med sax) Koka upp en lag med 0,5 dl ättika (12%), 1,5 dl vatten och 2 dl socker, 0,5 tsk krossad, vitpeppar, 2 tsk krossad kryddpeppar, 1 lagerblad och 5 kryddnejlikor. Låt lagen svalna till kylskåpskall temperatur. Varva skivad sill med valfri lök och häll på lagen. Låt den inlagda sillen stå och dra i 1–2 dygn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar