Cashewfrikadeller med morotsgirlanger



Köttbullar är ju en favorit hos många barn och det går att göra dem på många olika sätt. Jag provade att göra vegetariska sådana. Man kan ju inte kalla dem köttbullar - barnen märker ju direkt att det inte är några "vanliga" köttullar. Men de är lättlurade sådan tur är. Och, det räckte med att kalla dem Frikadeller. Och det är ju precis vad det är! 

Cashewfrikadeller med morotsgirlanger


2 dl finmixade cashewnötter 
2 dl riven ost 
1 dl ströbröd 
1 ägg 
0,5 tsk peppar 
0,5 tsk salt 

Mixa nötterna fint i en matberedare. 
Blanda dem med ägg och ströbröd. 
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. 
 Forma till runda bullar. 
 Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i olja på medelhög temperatur, ca 8 min.

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. 
 Skala morötterna med en potatisskalare. Fortsätt att skala hela moroten tills inget återstår. 
Låt morotsgirlangerna koka i ca 1 minut och blanda dem sedan med mixad sallad 
(ruccola, babypenat etc) och färsk bladpersilja. 



1 kommentar:

Unknown sa...

Ser supergott ut! Det ska jag prova ikväll.