Denna kaka är som en sockerkaka med bär i, man kan således slänga ner vilka bär man gillar. Blanda runt bären med lite mjöl innan och vänd ner dem försiktigt efter att du hällt smeten i formen så sjunker de inte ner till botten.
Röd vinbärskaka
1 form
3 ägg
21/2 dl strösocker
1 tsk vanilljsocker
50 g smör
1 dl filmjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
saft och skal av en citron
1 nypa salt
21/2 dl färska röda vinbär
1 msk vetemjöl
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten.
- Blanda de röda vinbären med vetemjöl. Varva sedan bären med smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig.
- Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller
(sockerkaksrecept från Leila Lindholm)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar