Ugnspannkaka med äpple och kalkonbacon



Något som är mycket bra med att det börjar bli höst är att det finns fantastiskt goda svenska äpplen i butik - sådana där syrligt goda som biter i kinderna.

Jag blev så himla sugen på ugnspannkaka med äpplen och tillsatte även lite bacon för att bryta av det söta med lite salt.

Jag gjorde så här:
Skär bacon (2 pkt) i lagom stora bitar och sprid ut på en ugnsplåt tillsammans med några smörklickar. Sätt in plåten i ugnen värmd till 225°. Klyfta undertiden 2 stora eller fyra små äpplen och gör pannkakssmeten bestående av:

3 dl dinkelsikt
1 dl fullkornsdinkel
1 tsk salt
8 dl mjölk/havremjölk
6 ägg

Ta ut baconen ur ugnen när de fått lite färg. Sprid då ut äppelklyftorna på plåten och häll på pannkakssmeten. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Servera med lingonsylt och riven vitkål.

Inga kommentarer: