![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEC66ziRQ3hixejIrQzbX4MZVcZIqHiaDJcrjyApuWStP2uRpVt-hJD-5Pn6YakSGv4eOKuyL5GWK_wYcdWy6QwBcoY3Vi4qy2EJGKiIK2v9_J77jhj0rEHzylVrFfmvGeImrmXTB3BMZy/s1600/pita.jpg)
Det har varit en rådande bloggtorka här under många veckor. Total oinspiration för mat. Andra saker har prioriterats. Färdiga köttbullar stekits, ibland till och med värmts i micron. Men nu, nu är det sommar! Och det är så där enkelt att laga mat. Inspirationen smyger sig sakta på.
Härom kvällen blev det lite hopplock till middag - men det visade sig sedan bli en pita med tillbehör som passade alldeles utmärkt i hop, helt i min smak. Därför åker det ner i pita-recept mappen!
Detta behövs:
Pitabröd (Jag gillar rågpita från Orientbageriet)
Halloumiskivor - stekta i olivolja
aprikoser i skivor (frukt och grönsaker man gillar)
nektariner i skivor
rädisor i skivor
gurkpasta (hyvla tunna skivor i önskad längd med potatisskalaren)
Myntablad
Hummus (mixa 1 vitlöksklyfta, 1 burk kikärter (400 g) avrunnen och skölj, med ½ tsk spiskummin och 3 msk olivolja, salt och peppar)
Gör så här:
Bred på hummus på pitabrödet och lägg sedan på halloumi, grönsaker och frukt. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar