![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6gQPtpmHH8YxkXb7-4As8jdAPYK1fpM7QX7WbMA-n7JPdlpHMUjhvqKR6DSzk5gxhBaRHt3BBOhbZ3pJLRErFjPuEG4EiOyVMGqmmx7psrcnQ9WyUd29WeOL4NJzAEy0jPUDJjIyQG0vp/s400/1152571311_72sAf-L.jpg)
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Receptet kommer från Leila Lindholms bok A piece of cake
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar