Rotsakspytt med halloumi



Det är ganska otacksamt att fota mat i detta höstmörker som syger sig på allt tidigare under eftermiddagen. Risken är att bilderna ser ut som de är hämtade ur en kokbok från 70-talet med sin gul-orange färg. I och för sig kanske det passade ganska bra att det just blev denna bild som blev så här då det är lite av en grön våg här hemma just nu ( ibland får jag ryck och vill bara äta vegetariskt) - ända tills på lördag i alla fall , då det ska bjudas på riktig Amerikansk Thanks giving middag. I morgon ska jag gå och beställa en jättestor kalkon. Lusläser just nu ett Martha Stewarts Thansgiving nummer från förra hösten. Har inte kommit längre än till stuffings, finns hur måga varianter som helst...

I dag blev det just en vegetarisk färgglad och smakrik höstpytt till middag, med halloumi, min favorit!

Rotsakspytt med halloumi

Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Hacka kålrot, palsternackor, morötter, gul lök och zucchini i små tärningar och lägg i en ugnsform. Strö över lite flingsalt och rosmarin. Ringla över lite rapsolja eller olivolja och rör runt. Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills rotsakerna känns lite mjuka.

Skär under tiden halloumiost i tärningar. När rotsakerna är klara, stek osten på hög värme i olivolja. Toppa pytten med stekt halloumi.





Inga kommentarer: