Jag gillar verkligen potatissallad på sommaren och färskpotatisen är otroligt god just nu. Oftast gör jag potatissallad på kokt potatis med vinägerdressing eller nån krämigare variant med gräddfil eller cremé fraiche. Men något som är väldigt gott är att rosta potatisen först. Då får den en krispig och smakrik yta och håller i hop bättre.
Denna sallad är superlätt att göra och passar till den mesta, kallrökt lax, kyckling, kött, halloumi, quornfilé, etc. Vi åt den till grillad Txistorra, en baskisk typ av Chorizo.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOCHWzC_XaZwWNe9OYt2EQHoipKovbf4RpKpXaMC3BKn_qw5WdDnN4Sq84x384KRiWU1hSEtf-1_OBDH_zMVFHBdDnBNXDye9iOEsW96JRb4rjnwfGLvOZgRLe4UzbVgGioLZjAawX-Z9t/s400/943465793_XWj6E-L.jpg)
Ingredienser
2 kg färskpotatis/delikatesspotatis
1 dl skuren gräslök
1/2 dl grovhackad persilja
1 knippe rädisor
olivolja
flingsalt
svartpeppar
Dressing
1 dl olivolja
2 msk vatten
2 msk vinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Dela stora potatisar i halvor. Lägg i en långpanna. Ringla över 2 msk olja. Vänd runt. Strö över 1 tsk flingsalt. Stek i ca 30 minuter mitt i ugnen. Häll över potatisen i en skål eller på ett fat. Skiva rädisorna och hacka gräslöken och persiljan. Vänd runt med potatisen. Blanda samman dressingen och häll över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar