![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHKaR4lsufR3oHUVnbNQEd-hd-yRklXTwCpShriz9ifGrIK-Eu81cpWrP7qhawwJZDML0MlMTzZopJ7Fy77-JV8z1HPYgkGqTazIcZ3JrXuWGJCeU7RJO0T2LFzlkU0p8UbUbGY4BhA9ls/s400/Bovetekross.jpg)
Jag gillar att äta gröt till frukost på vintern, funkar även som middag om man är superhungrig och inte har nåt annat som går snabbt att laga. Provade Bovetegröt i kväll för första gången, med blåbärssylt och sojamjölk, jättegott!
Annars kan man servera med rivet äpple, kanel, färska bär, nötter etc. Bovetefröna går också att använda i matlagning och bakning. Följ instruktionerna på förpackningen.
Tips!
Bovetegröt (utan söt sylt) är en bra GI-frukost. Tillsätt sojaprotein i gröten eller ät 2 ägg till för att göra den mer frukosten mer proteinrik. Det går också att vispa upp två ägg och röra ner dem i gröten när fröna är kokta och klara. Håll då över kastrullen över värmen när du vispar i äggen.
Gör en stor sats och förvara i kylen så har du flera färdiga frukostar.
Bra för den morgontrötte!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar