Två snabba matbröd

Hembakat bröd är gott och ännu bättre när det går snabbt utan långa jäsprocesser. Här är två av mina favoritlimpor som går snabbt att blanda ihop medan man gör middag. De håller sig saftiga och goda i flera dagar. Båda recepten kommer från Arla.


Hurtbulle


1 st


2 dl fiberberikade havregryn

5 dl vetemjöl

1 dl krossade linfrön

1 dl russin

1 dl grovhackade hasselnötter

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4 dl mild yoghurt

1/2 dl flytande honung

1/2 dl lingonsylt



Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.



Aprikos- och nötlimpa


1 bröd


1 dl grovt rågmjöl

6 dl kärnvetemjöl med fullkorn

1 dl krossade linfrön

1 dl grovhackade cashewnötter

1 dl hackade, torkade aprikoser

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4 dl mild yoghurt

1 dl lingonsylt


Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den kallna under bakduk.

Inga kommentarer: