Lammfärsbiffar med spiskummin, ris, frästa grönsaker, rädisor och curryyoghurt

Detta blir dagens söndagsmiddag, mycket festlig med indiska smaker. Dubbla receptet och bjud in till middag!

Sätt på lämplig mängd ris. (couscous,, bulgur eller quinoa passar också bra) Sätt ugnen på 175 ° C.

Färssmet:
400 gram lammfärs
1 gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk spiskummin

Forma 4 biffar, bryn dem på ganska stark värme, ca 1 min på varje sida. Lägg dem sedan på en djup ugnsplåt och låt dem eftersteka i ugn 10 minuter.

Curryyoghurtsås:
2 dl matyoghurt
0,5 dl majonäs
1 tsk curry
salt och svartpeppar

Blanda samman alla ingredienser, salta och peppra efter smak.

Frästa grönsaker:
1 zucchini
200 gram rotselleri
200 gram kålrot
3 morötter
1 msk olivolja

Skär zucchinin i halvmånar , tärna rotsellerin och skär, skär kålroten och morötterna i smala stavar. Fräs grönsakerna i ca 5 minuter i lite olivolja.

1 knippe rädisor

Servera biffarna med riset, de frästa grönsakerna, såsen och rädisorna!



Inga kommentarer: